Απόλαυσε την ημέρα μέσα από μια διαφορετική οπτική
Μπάνιο, ξενάγηση στην περιοχή, διασκέδαση και φυσικά κωπηλασία
Σκάφη για ένα ή δύο άτομα

Τόπος και ώρα συνάντησης

Στην μαρίνα της Πύλου στις 9:30.

Διάρκεια δραστηριότητας

4-5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας και Προϋποθέσεις συμμετοχής

Εύκολη δραστηριότητα
Κατάλληλη για όλους / Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία

Παρεχόμενα

 • Πλήρη εξοπλισμό Sea Kayak: Σκάφος, κουπί, σωσίβιο, spray-skirt, αδιάβροχο.
 • Έξτρα εξοπλισμό: αδιάβροχους σάκους και θήκες, αντλίες και paddle-float.
 • Εξοπλισμό snorkeling (μάσκες και αναπνευστήρες.
 • Εκπαιδευμένο πιστοποιημένο οδηγό-συνοδό από την BCU (British Canoe Union) .
 • Βασική εκπαίδευση στο Sea Kayak.
 • Οργάνωση της περιήγησης, σύνοψη διαδικασιών, ξενάγηση.
 • Ελαφρύ γεύμα με φρούτα και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
 • Φωτογραφίες από τη δραστηριότητα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Όλους τους φόρους

Τι να έχεις μαζί σου

 • Μπουκάλι νερό
 • Καπέλο
 • Κοντομάνικο μπλουζάκι
 • Αντηλιακή κρέμα
 • Πετσέτα θαλάσσης
 • Αλλαξιά ρούχα
 • Μαγιό
 • Ένα επιπλέον ζευγάρι παπούτσια το οποίο θα βραχεί. Κατάλληλα είναι ελαφριά αθλητικά παπούτσια, σαγιονάρες, σανδάλια ή παπουτσάκια θαλάσσης. Αποφεύγουμε τα ογκώδη παπούτσια.

Δήλωση συμμετοχής

Με την δήλωση συμμετοχής και την εξόφληση του ποσού της δραστηριότητας, βεβαιώνεται ότι δέχεσαι και ότι πληρείς τους όρους & προϋποθέσεις συμμετοχής.

Ακύρωση συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής επιστρέφεται στο ακέραιο για ακυρώσεις που γίνονται σε παραπάνω από 29 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της δραστηριότητας.
Σε ακυρώσεις που γίνονται σε λιγότερο από 30 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της δραστηριότητας, επιστρέφεται το 50% του ποσού που έχει καταβληθεί.
Σε ακυρώσεις που γίνονται σε λιγότερο από 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της δραστηριότητας, δεν επιστρέφεται κανένα μέρος του ποσού που έχει καταβληθεί.
Αν θέλεις, μπορείς να δώσεις την θέση σου σε κάποιον άλλο που θα βρεις εσύ (απλώς ενημέρωσέ μας για το όνομα αυτού που θα έρθει στη θέση σου, καθώς και email και το τηλέφωνό του).
Σε δραστηριότητες με περιορισμένες θέσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για τον λόγο αυτό φρόντισε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Ο τόπος

Με ορμητήριο το φυσικό λιμάνι του όρμου του Ναυαρίνου, δίπλα στην αμφιθεατρική πόλη της Πύλου, ξεκινάμε το ταξίδι μας για να εξερευνήσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του ιστορικού όρμου. Μέσα σε ένα απίστευτου φυσικού κάλους τοπίο, απολαμβάνουμε τα καταγάλανα νερά του όρμου, τις χρυσές αμμώδης παραλίες του οπού θαλάσσιες χελώνες επιστρέφουν να αφήσουν τα αυγά τους, Δύο μεσαιωνικά κάστρα φρουρούν τον όρμο και μας θυμίζουν την ιστορική ναυμαχία του Ναυαρίνου και την πλούσια πολεμική ιστορία του τόπου.

Η δραστηριότητα

Αφού πρώτα ενημερωθούμε συνοπτικά για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και πάρουμε τις βασικές γνώσεις για τις τεχνικές καγιάκ θαλάσσης, ξεκινάμε το ταξίδι μας μας πλέοντας αρχικά περιμετρικά μέσα στον όρμο με αρχικό προορισμό μας τον επιβλητικό μονόλιθο της νησίδας Πύλου ή Φανάρι με την εντυπωσιακή αψίδα που σχηματίζεται στο βόρειο άκρο της. Καιρού επιτρέποντος κωπηλατούμε περιμετρικά του μονόλιθου και επισκεπτόμαστε τα ενάλια σπήλαια που τον περιβάλουν. Συνεχίζουμε για την νήσο Σφακτηρία κάνοντας στάση για ξεκούραση και εξερεύνηση με μάσκα και αναπνευστήρα στο νότιο άκρο του νησιού. Κατευθυνόμαστε στο εσωτερικό του όρμου εξερευνώντας την ακτογραμμή της Σφακτηρίας έως ότου φτάσουμε στην αποβάθρα που οδηγεί στο εσωτερικό του νησιού. Σε αυτό το καταπράσινο μέρος του νησιού ξεκουραζόμαστε και απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ ελληνικό γεύμα με φρούτα και παραδοσιακά προϊόντα. Από εκεί ολόκληρος ο όρμος του Ναυαρίνου είναι στα πόδια μας. Στα αξιοθέατα της διαδρομής θα συναντήσουμε επίσης όλα εκείνα τα μνημεία που αφιερώθηκαν σε αυτούς που πολέμησαν στην ιστορική ναυμαχία και θα πληροφορηθούμε για την έκβαση του ιστορικού αυτού γεγονότος στο ρου της ιστορίας.

Περιοχή

Πύλος

Η Πύλος, ιστορικά γνωστή παλαιότερα και με την ενετική-ιταλική ονομασία ως Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο, είναι παραθαλάσσια κωμόπολη, η οποία υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πύλου - Νέστορος και βρίσκεται στα δυτικά του Νομού Μεσσηνίας, ενώ ως το 2010, αποτελούσε έδρα του ομώνυμου Δήμου.

Είναι γνωστή για την αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία της. Επισημαίνεται πάντως ότι η πρώτη και αρχαιότερη πόλη της Πύλου, η Αρχαία Πύλος, δεν ταυτίζεται γεωγραφικά με την σημερινή κωμόπολη, αν και η δεύτερη, αποτελεί τόσο την τιμητική, όσο και την ουσιαστική οικιστική συνέχεια της πρώτης. Επίσης, όσον αφορά την αρχαία Πύλο, αυτή ταυτίζεται, μερικώς μόνο, με διάφορα αρχαιολογικά κατάλοιπα ανακτόρων και λοιπών διοικητικών και οικιστικών υποδομών σε διάφορες άλλες γειτονικές αρχαιολογικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, αλλά παραμένει ουσιαστικά αταυτοποίητη, εν συνόλω, σύμφωνα με τους παλαιότερους και τους σύγχρονους ειδικούς-ερευνητές. Χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της μινωϊκής περιόδου της αρχαίας πόλης είναι το Ανάκτορο του Νέστορα, αλλά και άλλα ανάκτορα, όπως αυτά που έχουν ανεβρεθεί και ανασκάπτονται στην κοντινή Ίκλαινα.